top of page

Raad van Advies

Het bestuur van de Pieter Hennipman Stichting heeft de volgende personen als bijzondere adviseurs met betrekking tot haar werkzaamheden:

 

Thijs Hennipman

Thijs Hennipman is zoon van wijlen prof. dr. Pieter Hennipman, en als zodanig zeer betrokken bij het intellectuele nalatenschap van zijn vader. Thijs Hennipman is eerder onder andere betrokken geweest bij de totstandkoming van de Pieter Hennipman-archieven na het overlijden van zijn vader in 1994.

 

Drs. P. (Peter) Blom

Peter Blom is directievoorzitter van Triodos Bank. Daarnaast is hij voorzitter van de Global Alliance for Banking on Values, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken en voorzitter van de BioRaad.

Prof. V. (Victor) Halberstadt

Victor Halberstadt is hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Leiden. Voorheen was hij werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en was hij adviseur bij het ministerie van Financiën. Ook was voor een lange tijd kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Sinds 1991 is hij internationaal adviseur van Goldman Sachs.

Dr. J.H.J. (Jasper) Lukkezen

Jasper Lukkezen is macroeconoom en was eerder werkzaam op CPB. Hij is hoofdredacteur van Economisch Statistische Berichten en universitair docent macroeconomie aan de Universteit Utrecht.

Prof.dr. F. (Rick) van der Ploeg

Rick van der Ploeg is econoom en voormalig staatssecretaris. Hij is onder meer als hoogleraar economie verbonden aan de Universiteit van Oxford en de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Prof.dr. D.J. (Dik) Wolfson

Dik Wolfson is hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft vier jaar als senator in de Eerste Kamer gezeten. Daarvoor heeft hij onder meer voor het ministerie van Financiën gewerkt, was hij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

bottom of page